Wilujeng sumping lur.

29 Sep 2009

Pesen Mudik kang Dik Dik


Dina inbox email simkuring (Alhamdulillah nembe kaparios kamari ieuh basa nembe mulis mudik ti lembur Bandung) salah sawiosna nyendong reply nu dikintun ku salah sahiji dulur baraya sunda pembaca satia ieu blog ngacapruk, nyaeta kang Dik Dik Rahmat R., anjena ngawales/ reply email nu dikintun kusimkuring samemeh lebaran, nyaeta samodel kartu ucapan wiljeng boboran nu sacara otomatis di kirim ngegunaken feedburner tea *sok atuh subrice lur!.
eusina kusimkuring copas dihandap ieu, teu dikirangan, teu dilangkungan hehe. Mung hapunten kangge ka saderek kang Dik dik pribados simkuring tacan nyungken widi mosting ieu eusi email...saupamina kaabotan mangga wartosan bae simkuring, insyaAllah bade langsung di delete bae :) Hatur nuhun kangge kintunan emailna.
Image by: DeviantArt.


saupamina wae teu tiasa pasanggrok dina dintenan boboran, rupina wae ulah dugi ka mohokeun silaturahmi.
nu puguh mah, jiga na kabiasaan balik (mudik) dina poe an lebaran ngarupakeun hiji simbol kahirupan. sakumaha urang rek jadi naon, atawa ngumbara ka ujung bumi tetep tumetep dina waktu cunduk mangsa urang teh bakal balik ka asalna.

Ngan hanjakalna, loba nu teu ngarti alias polos kana hartina mudik...... !!
ieu mah katingali ku diri sorangan lain ceuk batur carita teh.

Masih dua poe deui ka lebaran, kuring di pagawean acan pere (da babaturan anu jauh mah ngahaja ku kuring sina pere ti heula).

Tah cumarita wae kuring panggih jeung sarombongan (kaluarga) anu bakal mudik tea meureun ti ditu na mah.
Kuring asa era sorangan, ningali eta rombongan nu mudik (pituin sunda) meni bareda boh basa jeung pokona mah beda lah....!!
dina panampilan anu awewe make riben si manohara tea geuning, leuengeun nu sabeulahna pinuh ku geulang bare ranggem ngadahar buah apel (padahal puasa keneh).
Kuring lain ambek ku babasaan jeung sajabana, keun lah eta mah suka bungah maranehna. Ngan kuring ngarasa kadorong ngageuingkeun dina etika barang dahar, sugan kakarak manggih apel beureum atawa memang ngarasa gaul (tidituna mah modern lah teu puasa). Atah adol diantep teh malah ditambahan ku nu lalaki, geus mah make calana nu kurang bahan ditambah geuning model anu ngahaja nempokaeun calana jero (leuheung mun wedel mah) da eta mah si haram jadol teh make legeg ngaroko (tengah poe).
Kuring teu eleh guprak, ningali tontonan kitu sanajan rombongan kuring teu mundur ari kana ngabebebener kalakuan mah.
Kuring oge ngaroko, geus lah pokokona mah kuring wakca nyarita ka eta rombongan mudik : " ari aranjeun teh jiga na ngaruksak diri aranjeun sorangan, teu ngahrgaan kana usaha anjeun anu kacida lila jeung ayeuna rek mariang baralik tapi hanjakal aranjeun teu pisan boga atikan laku anu bener .... ! Eta mah duka kumaha maranehna langsung caricing, era duka kumaha. Ditambah ceuk kuring teh, tah kuring ge kamamana mamawa rokok, tapi ari keur puasa jeung dina kandaraan mah tara diroko, tuh dina kantong kuring aya bubuahan leuwih seger tibatan anu ku maraneh didalahar......... !! cik... cik ..... ulah
sok adigung jeung.

Duka nepi ka ayeuna kuring teh sok mikir, naha ari kalakuan teh sok rada araneh nya
mun baralik ti pangumbaraan ...? ari ras ka kuring, kuring oge ngumbara tapi asa arera paradah rek make teh, anu cek hate kuring oge bisa. Tapi tetep teu merean.
Geura tingali tuh nu ngarambay dina ceuli bari laleumpang atawa naek motor, sirah gigideugan da nyaruakeun jeung sora lagu/musik. tungtung na sarangeunahna make jalan teu ningali aturan.
Pokona mudik lah, bari jeung teu ngarti oge !
Mudik tujuh mulud
Beres mudik,
teu arudud
nu aya mah jaramedud

wakca ieu mah Tjeu Lies,.......... cing bejaan tah dulur-dulur ki sunda anu make basa " elu, gue, nyokap, bokap " teh ulah sok kamalinaan jeung era wae ku logat nu henteu merenah he...... he........ sinuhun .......




Tutumbu Carita diluhur:

2 pesen:

Dedi mengatakan...

waduh, teu lis...seeur urusan di jakarta...ngiring bingah we ari mudiks mah...salam ka dulur sapasundan he hee

Dik Dik Rahmat Rahardi mengatakan...

haturan atuh, mugi wae dina munggaran sasih syawal alias saba'da saum tiasa langkung ponyo dina sagala rupina..
sanes kanten, ari kinten-kinten cocok mah mangga wae da eta mah saukur pangalaman anu karaksa ku pribados.
aya wae ceu, anu lucu duka leres henteu na mah; ujug-ujug wae ka phone kuring teh aya nu nelepon (ngaku na mah ti malaya).
ngan eta meni eces pisan eta sora telepon teh, alah batan leuwih ti telepon nu deukeut.
beu ambeu kacida teuing ceu eta telepon teh ngabohong na. Pan kauninga panginten satiap nomor telepon pasti aya kodena, sim kuring teu kudu rungsing kanu sok ngabarohong teteleponan.
Cobi galih sababaraha parusahaan jasa telepon anu sok di kakantongan ku jalma rea ayeuna, teu weleh ka dieunakeun loba nu ngamanfaatkeun jang nipu nu sejen.
boh, ngabibita ku kuis nepika loba jalma anu kasohor (idol tea geuning) lain ku prestasi tapi paloloba narima sms ti nu papada euweuh pagawean nyongclo hareupeun TV.
anu tungtung na leuwih hade meuli pulsa batan meuli susu jang budak, bari akon-akon meunang bati tina sms - an.
katingalina urang teh loba ti baralik jigana....
loba teuing make jeung meuli, batan nyieun sorangan.

Ceu, kuring rada pisan hayang dibantos " saupamana " salira terang dimana jeung motif baju batik anu khas ki sunda (tatar sunda). .... diantos nya kuring resep ngumpulkeun batik nusantara.... diantos nya kabarna ....!!! hanur nuhuna


SOFTWARE PROMOSI KE RIBUAN IKLAN BARIS GRATIS
Mau Promosi gampang? Klik Autosubmit aja, Sekali klik Iklan langsung tersebar tanpa perlu mengunjungi satu persatu, lebih efektif dan efisien dengan harga murah 30ribu/ bulan.
http://www.autosubmit.web.id

WEBHOSTING MURAH HANYA 5RIBU PERAK/ BULAN
WebiiHost.com, didukung server yang handal berkualitas, support pelayanan ramah, Fasilitas Cpanel, fantastico Autoinstaller Wordpress & Joomla.
http://www.webiihost.com

JASA PEMBUATAN WEBSITE MURAH CEPAT & BERKUALITAS
Mau buat website Toko Online/ Perusahaan/ Sekolah/ Pemerintah? website bisnis UKM, dll dengan harga terjangkau dan cepat? Gratis domain Hosting, klik aja Cekasweb.com aja yuk!
http://www.Cekasweb.com

TOKO ONLINE BAJU BUSANA MUSLIM SYAR'I MURAH
Mau belanja baju busana muslim, kerudung hijab trendy murah, perlengkapan rumah tangga, dll. Pengiriman Cepat via JNE, dapatkan diskon dan Free ongkir ke Jabodetabek.
http://www.Hijab.web.id
Ads by Potter.web.id

 

Arsip lomari

Surélék

Nunutur

Nu Parantos Ngalongok

Copyright 2013 Tépas Pangacaprukan Mojang Bandung | LieZMaya.Web.ID WeBlog Urang Sunda nu kér diajar Nyunda!. ti taun 2006 dugi ka kiwari. Development by Jasa Pembuatan Website Murah